O nas

Podjetje Tiping d.o.o. je bilo ustanovljeno po razpadu Jugoslavije leta 1991 kot eno prvih zasebnih podjetij pravnoorganizacijskih oblik družb – d.o.o. v Sloveniji.

Ustanovil ga je podjetnik Prekoršek Konrad, dolgoletni član vodstvenih struktur proizvodnih podjetij, ki so že pred osamosvojitvijo Slovenije proizvajala, uvažala in tudi prodajala na tuje trge raznovrstno blago.
Že pred sezono 2010 podjetje ponudi slovenskemu kupcu prve IR-panele nemške proizvodnje. Dve leti kasneje pa IR-panele pod blagovno znamko Tiping-ir-ogrevanje, prav tako proizvedene v Nemčiji.

Kasneje podjetje vstopi v generalni partnerski odnos s češkim podjetjem Fenix, ki je eden največjih svetovnih proizvajalcev IR-panelov, ogrevalnih kablov, talnih mrež in foliji, vključno z regulacijo ogrevalnih sistemov in široko paleto dodatnih izdelkov. Izdelki se izvažajo v več kot 70 držav sveta na 4 celinah.
Podjetje Tiping d.o.o. je ves čas svojega obstoja popolnoma slovensko družinsko podjetje, brez kakršne koli tuje vpletenosti.

Prihodnost je električna!

Ker je dobro znano, da Slovenija skoraj nima zalog nafte in plina, ju zelo drago pridobivamo z uvozom. Ogrevanje s kurilnim oljem in lesno biomaso vse bolj in bolj obremenjuje okolje zato predvidevamo, da bo edina možnost za ohranitev čistega okolja v proizvodnji energije na lokaciji porabe s pomočjo fotovoltaike in vetrnih ali hidroelektrarn.

Električno ogrevanje je zdaj postalo čista in zelo učinkovita oblika proizvodnje toplote, ki ob pravilni uporabi ne vodi do onesnaženja okolja.
In brez elektrike nič več ne deluje. Nobeno ogrevanje na pelete, ogrevanje na olje, ogrevanje na plin in zagotovo nobena toplotna črpalka več ne delujejo brez elektrike.

Menu