Načini plačila

Upravitelj spletne trgovine www.termotiping.si omogoča naslednje načine plačil:

 • plačilo na račun upravitelja (podjetje TIPING d.o.o. Maribor – po ponudbi / predračunu),
  (Uporabnik lahko naroči nakup tudi preko telefona na tel.številko 064 155 542. Po naročilu se mu na njegov elektronski naslov pošlje ponudba ali predračun. Po plačilu naloga se kupcu pošlje izdelek in račun. S plačilom po načinu predračuna se kupec strinja s splošnimi pogoji. Če plačila ne izvedete v roku 5 dni od dneva naročila, bo takšno naročilo samodejno preklicano);
 • plačilo preko PayPal-a s kreditnimi karticami Visa, MasterCard, Diners Club in American Express;
 • po povzetju s paketno dostavo DPD Slovenije ali Pošte Slovenije. Celoten znesek naročila lahko plača naročnik ob prevzemu pošiljke. Plačilo se lahko opravi v gotovini ali s plačilno kartico ob povzetju. Ob dostavi in plačilu po povzetju se zaračuna strošek provizije vplačnine po povzetju, ki je odvisen od ponudnika storitev (DPD – https://www.dpd.com/si/sl/cenik/  ali PS – https://www.posta.si/ceniki).

Iz varnostnih razlogov so podatki o vaši plačilni kartici vidni samo ponudniku plačilnih storitev, zato se celoten postopek plačila izvaja na spletnem mestu ponudnika (Pay Pal). Pri vnosu podatkov o plačilni kartici se zaupne informacije prek javnega omrežja prenašajo v zaščiteni (šifrirani) obliki.

Prevzem/dostava

 • Prevzem na izdajnem mestu

Po izvedbi plačila blaga lahko naročeno blago po dogovoru prevzamete na izdajnem mestu na naslovu TIPING d.o.o., Strossmayerjeva ulica 13, 2000 Maribor.
Ko bodo izdelki pripravljeni za prevzem, vas bomo o tem obvestili po elektronski pošti ali s SMS sporočilom ali s klicem na vašo telefonsko številko. Osebni prevzem izdelkov je brezplačen.

 • Dostava na želeni naslov

Dostava naročenega blaga se izvrši na naslov, ki ste ga navedli ob naročilu. Prodajalec blago oziroma storitev dostavi v dogovorjenem roku. Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je DPD ali Pošta Slovenije. Prodajalec si pridržuje pravico, da izbere drugo dostavno službo, če bo s tem naročilo opravljeno učinkoviteje.

Strošek dostave na naslov

Strošek dostave je odvisen od zneska naročenih izdelkov.

 • Za naročilo nad 99€ je znesek dostave/poštnine brezplačen.
 • Za naročilo od 0€ – 98,99€ je znesek dostave/poštnine 3,95€.

Ob posebnih akcijah je lahko dostava brezplačna ne glede na višino nakupa.
Prikazane cene vključujejo davek.

Čas dostave

Dostavo naročenega blaga, ki je na zalogi lahko pričakujete naslednji delovni dan od dneva odpreme ali v roku dostave, ki bo posredovan kupcu v primeru, da blaga trenutno ni na zalogi.

Hitrost dostave

Če katerega od naročenih izdelkov nimamo na zalogi, bo vaša pošiljka odpremljena istega dne, ko izdelek prejmemo na zalogo v naše skladišče. Po elektronski pošti ali telefonu vas bomo obvestili o stanju zalog in predvidenem roku ter času dostave.

Pravice ob dostavi

Prodajalec svojo obveznost po kupoprodajni pogodbi izpolni s predajo blaga kupcu. Če prodajalec svoje obveznosti ne izpolni v dogovorjenem roku, mu kupec določi ustrezen dodatni rok za izpolnitev pogodbe. Če prodajalec svoje obveznosti ne izpolni tudi v dodatnem roku, lahko kupec od pogodbe odstopi.

Kupec lahko po preteku dogovorjenega roka odstopi od pogodbe, ne da bi prodajalcu določil dodaten rok za izpolnitev obveznosti, če:

 • prodajalec zavrne dostavo blaga in je glede na okoliščine ob sklenitvi pogodbe dogovorjeni rok bistvena sestavina pogodbe ali
 • kupec pred sklenitvijo pogodbe prodajalca obvesti, da je dogovorjeni rok bistvena sestavina pogodbe.

Če kupec odstopi od pogodbe, mu prodajalec nemudoma vrne vsa izvedena plačila, običajno pa v roku 3 do 7 dni.

Tveganje za izgubo ali poškodovanje odposlanega blaga preide s prodajalca na kupca, ko slednji blago fizično prejme ali ko blago fizično prejme tretja oseba, ki jo v ta namen določi kupec. Če je kupec naroči prevoz pri prevozniku, ki ga ni predlagal prodajalec, tveganje uničenja ali poškodovanje blaga preide na kupca ob predaji blaga prevozniku.

Menu