Klasični IR panel EC U+ 200W

125,00 139,90  z DDV (-11%)

Na voljo po naročilu

  • Montaža: na strop ali steno
  • Moč: 200W
  • Barva:  bela ali po RAL paleti
  • Struktura površine: Gravelly Snow
  • Priključni kabel: 0,7 m
  • Zaščita: IP 44
  • Neto teža izdelka: 2,7 kg

IR panel primeren za ogrevanje stanovanj in družinskih hiš ter pisarn, trgovin, skladišč ipd.

Paneli so primerni za vertikalno (stensko) in vodoravno (stropno) vgradnjo. Z vidika vodoravne namestitve je potrebno grelne panele namestiti tik pod stropno konstrukcijo ali neposredno znotraj nje (spuščeni stropi). Ta položaj omogoča največjo učinkovitost in intenzivnost infrardečega sevanja. Pri namestitvi panelov v navpični položaj, se prenesena energija ne izgubi; delež ogrevanja s konvekcijo je zgolj večji. Paneli EC U+ so opremljeni s termo varovalko, ki omogoča namestitev tako na steno (navpično) kot na strop (horizontalno). Standardna barva panela je bela. Po vzorcu RAL so možne tudi druge barve. Asortiman sevalnih panelov je dopolnjen z ALU okvirjem za oblikovanje obodnih robov panela, podometnim okvirjem za vgradnjo panelov v mavčne plošče oziroma mavčne stropove ter s sistemom kabelskih obešal za spuščanje panela. Nosilec za stropno montažo je priložen. Sevalni grelni paneli U+ so površinsko obdelani z edinstvenim nanosom “Gravelly Snow”. Drobno kristalna površina znatno poveča sevalno površino, ki jo posledično odlikuje največja emisijska sposobnost (sposobnost sevanja toplote).

Stropna namestitev

Pri montaži panelov na strop je potrebno oceniti lokalne razmere in načrtovano višino namestitve. Intenzivnost sevanja je lahko zlasti pri panelih moči nad 600 W na višini <2,6 m neprijetna. Vendar se z zniževanjem temperature okolja zniža tudi površinska temperatura panelov in v teh primerih se lahko višina vgradnje sorazmerno zniža. Pri izbiri izhodne moči in števila panelov za glavno ogrevanje ne pozabite na dejstvo, da večje število manjših panelov prostor enakomerneje pokrije, kar je bistveno bolj udobna rešitev kot, če je izhodna moč koncentrirana v enem ali dveh večjih panelih.

Paneli moči 100, 200, 270, 330 in 400 so zasnovani za namestitev v neposredni bližini ljudi (večje toplotno udobje), na primer za ogrevanje v pisarni, pod mizo, pri blagajni, za cerkvene klopi ipd. V ta namen so prilagojene tudi mere panelov, njihova višina je le 32 cm. Vendar pa so zaradi nizke moči (≤400 W) ti izdelki zanimivi tudi za ogrevanje sedanjih novejših stavb, ki zahtevajo vedno nižje moči za ogrevanje.

Garancija

Garancijski rok 7 let (+ 4 leta ob morebitni menjavi panela).

Dodatne informacije

Teža 3,9 kg
Dimenzije 750 × 320 × 30 mm
Moč (W)

200 W

Barva

Bela

Montaža

Strop, Stena, Strop/stena

Zaščita

IP 44

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.

Reviews

There are no reviews yet.

Menu

Klasični IR panel EC U+ 200W

125,00 139,90  z DDV (-11%)

Dodaj v košarico