Klasični IR panel EC B 300W

179,90  z DDV

Na voljo po naročilu

  • Montaža: na strop ali steno
  • Moč: 300W
  • Barva:  bela
  • Struktura površine: gladka
  • Priključni kabel: 1,0 m
  • Zaščita: IP 44
  • Teža izdelka: 4,9 kg

IR panel primeren za ogrevanje stanovanj in družinskih hiš ter pisarn, trgovin, skladišč ipd.

Paneli so primerni za vertikalno (stensko) in vodoravno (stropno) vgradnjo. Z vidika vodoravne namestitve je potrebno grelne panele namestiti tik pod stropno konstrukcijo ali neposredno znotraj nje (spuščeni stropi). Ta položaj omogoča največjo učinkovitost in intenzivnost infrardečega sevanja. Pri namestitvi panelov v navpični položaj, se prenesena energija ne izgubi; delež ogrevanja s konvekcijo je zgolj večji. Paneli EC B so opremljeni s termo varovalko, ki omogoča namestitev tako na steno (navpično) kot na strop (horizontalno). Panel EC B je gladka različica panelov EC U+. Ta tip panela B nima termokristalne površinske obdelave, temveč le odporen premaz iz belega prahu in plastike s strukturo pomarančne lupine. Odsotnost termokristalne površinske obdelave povzroči delno zmanjšanje sevalne komponente v korist konvekcijskega prenosa toplote. Vendar je gladko površino bistveno lažje vzdrževati in čistiti.

Panel EC B je zato še posebej primeren za zdravstvene ustanove ali za uporabnike z astmo ali alergijami. Standardna barva plošče je bela. Asortiman sevalnih plošč je dopolnjen z ALU okvirjem za oblikovanje obodnih robov plošč, podometnim okvirjem za vgradnjo plošč v mavčne plošče in mavčne stropove ter sistemom kabelskega vzmetenja. Nosilec za stropno montažo je priložen.

Stropna namestitev

Pri montaži panelov na strop je potrebno oceniti lokalne razmere in načrtovano višino namestitve. Intenzivnost sevanja je lahko zlasti pri panelih moči nad 600 W na višini <2,6 m neprijetna. Vendar se z zniževanjem temperature okolja zniža tudi površinska temperatura panelov in v teh primerih se lahko višina vgradnje sorazmerno zniža. Pri izbiri izhodne moči in števila panelov za glavno ogrevanje ne pozabite na dejstvo, da večje število manjših panelov prostor enakomerneje pokrije, kar je bistveno bolj udobna rešitev kot, če je izhodna moč koncentrirana v enem ali dveh večjih panelih.

Garancija

Garancijski rok 7 let (+ 4 leta ob morebitni menjavi panela).

Dodatne informacije

Teža 6 kg
Dimenzije 592 × 592 × 30 mm
Moč (W)

300 W

Barva

Bela

Montaža

Strop

Zaščita

IP 44

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.

Reviews

There are no reviews yet.

Menu

Klasični IR panel EC B 300W

179,90  z DDV

Dodaj v košarico